معرفی کتاب
کتاب «حجاب من: بررسی حجاب در میان مفاهیم مرتبط نوشته امین کشوری» با موضوع حجاب و عفاف معرفی شد.
«حجاب من: بررسی حجاب در میان مفاهیم مرتبط»
پدیدآور: امین کشوری
ناشر: مؤسسه جام جم
کتاب حجاب من، اشارهای است به ارمغان اسلام برای زنان که مصونیت است یا محدودیت؟
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: به نظر میرسد با نگاهی کوتاه به هدف خلقت میشود وارد تبیین شفاف و معقولی از آداب و افعال دینی شد… دین جریان رحمت الهی است و قواعد اجتماعی در دین بستر رحمت خدای متعال را آماده میکند… حال، سوال این است که چگونه میشود که افعال و آداب و دستورات دینی، این هدف را محقق سازد؟ و حجاب و ازدواج و … چه نقشی در این معادله بزرگ دارند؟
این کتاب دارای ۸ بخش میباشد:
در بخش اول جایگاه زن در تمدنها و شریعتهای قبل از اسلام اشاره شده است تمدن یونان، سومر، مصر، هند، چین و سایر اقوام و تمدنها، زن در آیین یهود و مسیح, زن در دوره جاهلیت، و علل و عوامل زنده بگور کردن دختران اعم از عامل اخلاقی، عامل فرهنگی، عامل اجتماعی، عامل دینی، عامل اقتصادی میباشد. و همچنین آیاتی که بر پیامبر (ص) نازل میشدند در رابطه با سنتهای زشت دوران جاهلیت مبنی بر رد آنها.
در بخش دوم اشاره به جایگاه زن در جاهلیت مدرن دارد همان فمنیسم (جنبش دفاع از حقوق زنان)
آسیبشناسی فمنیسم: رشد منفی جمعیت، روابط جنسی نامشروع، خشونت جنسی علیه زنان، بحران خانواده
بخش سوم اشاره به ایفای نقش زنان با ظهور اسلام, گرامیداشتن زن و جایگاه همسری,حدود سرپرستی مردان بر زنان و ..
بخش چهارم شامل حجاب میباشد که شامل مجموعهای از سوالها پیرامون: حقوق شخصی زن چه میشود؟ ارزش و کرامت زنان تا کجاست؟ چرا پوشش زنان بیشتر از مردان است؟ اسلام چه میگوید؟ و …
بخش پنجم پرسشها و پاسخهایی پیرامون چادر میباشد. ۱- آیا چادر منشا دینی دارد؟ آیا برای عفیف بودن باید چادری بود؟ و..
بخش ششم به بحث نیاز و تامین نیاز اشاره دارد. در این فصل ابتدا به آسیب شناسی دوستیهای خیابانی یا همان روابط خارج از مسیر ازدواج میپردازد. سپس مبحث عشق وعاشقی و در آخر ازدواج, مقدمات و دستاوردهای آن مورد بررسی قرار میدهد.
بخش هفتم: اشاره به اخبار و آمارهایی پیرامون افزایش بحران روحی و روانی ناشی از تجاوز به عنف و تعداد زیاد آنها در طول سال از کشورهای به ظاهر متمدن خارجی (اروپایی و آمریکایی) دارد.
در بخش هشتم که اشاره به خون نوشتههای شهدای عزیزمان دارد مانند: شهید اکبر مزروعی سبلانی که چنین وصیت نموده اند: درود بر تو خواهرم. حجاب تو کوبندهتر از سلاح من است, خوب حفظ کن تا دشمن یارای پایمال کردن خون مرا نداشته باشد.